Titel

Agenda

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen op en rond de abdijsite en like de Abdij van Park op Facebook!

religieus erfgoed

21.04.2018 - 24.06.2018

Tentoonstelling 'Bij nader inzien'

PARCUM buigt zich in deze dossiertentoonstelling over de bijzondere rijkdom aan religieus erfgoed. In kerken en kloosters worden ontelbare religieuze voorwerpen bewaard. Die grote veelheid aan erfgoed dwingt tot het maken van keuzes. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Welke stukken zijn waardevol? Wat lijkt op het eerste zicht kitsch? Wat moet je goed bewaren?

 

De Vrienden van de Abdij aan de slag in de tuinen

14-15.07.2018

20ste Maaiweekend

De vzw 'De Vrienden van de Abdij van 't Park' zetten ook dit jaar het natuurbeheer op de abdijsite verder, van de lage beemden tot het kwelgebied. Tijdens het maaiweekend werken ze ook in de tuinen van de Abdij van Park en oogsten ze fruit.

Heb je zin om ook eens de handen uit de mouwen te steken en mee te werken? Stuur een mailtje naar Zeger Debyser, voorzitter van 'De Vrienden van Abdij van 't Park'.

 

8.11.2018 - 17.2.2019

Religie. Helend. Verdelend

De thematentoonstelling 'Religie. Helend. Verdelend' in PARCUM verscherpt de tweeledige betekenis van religie in oorlog en vrede. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Waar godsdienst aanleiding geeft voor conflict, biedt het evenzeer ruimte voor dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen.

Contact: 

Abdij van Park

Abdij van Park 7
3001 Leuven